Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Dan is de kans groot dat die hier al beantwoord is. Als je vraag hier niet tussen staat, dan kan je ook mailen via de contactpagina. Kijk vooral eerst hieronder alsjeblieft!

Wat, waar, wanneer?

Leidens Ontzet Festival, in Park Matilo, op 2 oktober van 15:00 tot 1:00. Ben jij erbij?

Ik ben 15-17, mag ik op elk kaartje naar binnen?

Ja, dat mag. Voor 18+ geldt dat ze niet toegelaten worden op een “nog geen 18”-ticket van €5,-. Dit staat duidelijk op het kaartje.

Hoe kom ik binnen? Kaartje, ID & corona-toegangsbewijs?

  • Een geldig identificatiebewijs, zoals een paspoort, rijbewijs of ID-kaart. Je bent op 2 oktober 15 of ouder, maar niet 29 of ouder. Val je buiten de leeftijdsrestrictie, dan word je geweigerd bij de ingang.
  • Een geldig kaartje van Chipta. Deze hoeft niet perse op jouw naam te staan. Ben je 15-17, dan zijn alle toegangsbewijzen geldig voor jou. Ben je 18-28, zorg dan dat je geen kaartje hebt waar “Nog geen 18” op staat, die zijn niet voor jou bedoeld, hier kom je niet mee binnen.
  • Een corona-toegangsbewijs via een volledige vaccinatie minimaal 2 weken geleden, een herstelbewijs of een negatieve test via Testen voor Toegang. Lees meer info op de site van de Rijksoverheid. Ben je niet gevaccineerd, meld je dan zo snel mogelijk aan bij Testen voor Toegang zodat je op vrijdagavond of zaterdagochtend een test kan afnemen. Deze test is gratis – een zelftest thuis afnemen is niet geldig!

Ik ben ouder dan 28 jaar en wil graag naar LOF, kan dat?

Het Leidens Ontzet Festival is in opdracht van de gemeente georganiseerd voor de leeftijdscategorie 15 t/m 28 jaar. Ben je 29 jaar of ouder; diverse horeca in de binnenstad organiseren events, en ook de terrassen zijn open om te proosten op het Leids Ontzet!

Ik kom niet uit Leiden, ben ik welkom?

Het Leids Ontzet Festival wordt georganiseerd voor de Leidenaren en bezoekers uit de omgeving van Leiden. Daarom vragen wij bij de ticketverkoop naar je postcode.

Waarom is er een leeftijdsrestrictie?

Het is de wens van de gemeente om een evenement te organiseren voor de feestzoekende jongeren uit Leiden e/o. Er zijn dit jaar minder grote horeca evenementen in de binnenstad dan bij voorgaande edities en dus wil de gemeente de jongeren een mooi feest aanbieden. Daarnaast hebben we mogelijk nog met Coronamaatregelen te maken. Door een festival buiten de binnenstad te organiseren, hopen we op een veilig en rustig verloop van het Leids Ontzet in de binnenstad.

Waar kan ik parkeren?

Er zijn geen parkeerplekken bij het Park Matilo. We verzoeken iedereen om met het OV of de fiets te komen. Dat is prettiger voor de buurt en ook veiliger voor jezelf. De kans is namelijk aanwezig dat er alcohol- en parkeercontroles plaatsvinden.

Hoe zit ’t met vaccins en/of negatieve testen?

We volgen hierin de eisen/richtlijnen van de rijksoverheid. Een negatieve test, een herstelbewijs of een volledige vaccinatie zal vereist zijn om toegang te verkrijgen.

Help! De naam van mijn vriend(in) staat op mijn kaartje!

Geen probleem, de naam op jouw kaartje hoeft niet hetzelfde te zijn als op je identificatie. Het gaat erom dat je een geldig kaartje en een geldige identificatie moet hebben, dan is het prima als jouw naam niet op je kaartje staat.